HakkarimForum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HakkarimForum

AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
En son konular
» Toshiba Satalitte Psl33E xp driver indir
Bir bilgisayar cift ethernet kart takmak Icon_minitimeÇarş. Ocak 18, 2012 5:36 pm tarafından appleleopar

» Bilgisayar Mimarisi 4.sınıf dersi
Bir bilgisayar cift ethernet kart takmak Icon_minitimeÇarş. Eyl. 07, 2011 12:23 pm tarafından maviakar

» Olasılık ve İstatistik
Bir bilgisayar cift ethernet kart takmak Icon_minitimePaz Mart 20, 2011 9:22 am tarafından coderfff

» Bilgisayar organizasyonu ve mantık devreler(2.sınıf)
Bir bilgisayar cift ethernet kart takmak Icon_minitimeÇarş. Mart 02, 2011 5:15 pm tarafından dervis_06

» vakit tmam seni terkediyorum..
Bir bilgisayar cift ethernet kart takmak Icon_minitimePtsi Şub. 21, 2011 2:19 am tarafından XxezzaLe

» Can çiçeği(m)sin... icimdeki
Bir bilgisayar cift ethernet kart takmak Icon_minitimeC.tesi Şub. 19, 2011 12:38 am tarafından XxezzaLe

» hersey sende gizli
Bir bilgisayar cift ethernet kart takmak Icon_minitimePerş. Şub. 17, 2011 1:03 am tarafından XxezzaLe

» senı sevıyorum ANLADIM
Bir bilgisayar cift ethernet kart takmak Icon_minitimePerş. Şub. 17, 2011 12:57 am tarafından XxezzaLe

» yagmuru sevdim
Bir bilgisayar cift ethernet kart takmak Icon_minitimePerş. Şub. 17, 2011 12:33 am tarafından XxezzaLe

En iyi yollayıcılar
XxezzaLe
Bir bilgisayar cift ethernet kart takmak Poll_leftBir bilgisayar cift ethernet kart takmak Poll_centerBir bilgisayar cift ethernet kart takmak Poll_right 
IiIxJ3aJ2oNxIiI
Bir bilgisayar cift ethernet kart takmak Poll_leftBir bilgisayar cift ethernet kart takmak Poll_centerBir bilgisayar cift ethernet kart takmak Poll_right 
PaRem
ZıplayanCeset
Admin
HaSaN
Duygu
KanKi
iSHeK
.SERVAN

Bir bilgisayar cift ethernet kart takmak

4 posters
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin
Admin

Bir bilgisayar cift ethernet kart takmak Empty
MesajKonu: Bir bilgisayar cift ethernet kart takmak   Bir bilgisayar cift ethernet kart takmak Icon_minitimeCuma Ekim 16, 2009 8:43 am

Merhaba arkadaşlar.Öncelikle masaüstü bilgiyarımıza ayrı bir Ethernet kartı daha takmamız gerekir.Taktığımız Ethernet kartın driverini indirmemiz gerekir.Genelde Ethernet kartı üzerinde yazar. Google a modelin adını + “driver” yazın driverlar listelenir.Herhangi bi yerden indirdikten sonra masaüstüne kaydedip kurulumunu yapın.Gelelim tanıtım işlemine.

1.adım --Başlat tuşu(sol altta) + Çalıştır açın.Buraya “cmd” yazın.Siyah bir ekran gelecek.Buraya da “ipconfig” yazın.Ekrana ip adres,alt ağ maskesi,varsayılan ağ geçidi bilgileri listelenecek.Bu pencere şimdilik açık dursun.

2.adım- Başlat tuşu + Ayarlar +Ağ bağlantıları veya Başlat tuşu + Ağ bağlantıları 2sinden biri olacak.Ağ bağlantılarını tıklıyoruz.Eğer gelen ekranda “Yerel Ağ Bağlantısı ” şeklinde bağlantı ikonları yoksa sol menuden “ağ bağlatılarını görüntüle” ye tıklayın.Gelen ekranda 2 tane bağlantı olacak.Yani 1 tane sizin Ethernet kartının ağı diğeri de yeni taktığınız Ethernet kartının bağlatısı olacaktır.Yeni tanımladığımız Ethernet kartının bağlantısına yani “Yerel Ağ Bağlantısı2”(muhtemelen sonunda 2 yazar) ikonuna sağ tıklayıp özellikler diyoruz.Gelen pencerede en altta “Internet iletişim Kuralları(TCP/IP)” yazan yere tıklıyoruz.Yeni gelen pencerede “Aşağıdaki ip adresini kullan” seçiyoruz.Bilgileri şu şekilde dolduracaz.1.adım hani bir pencere açık tutmuştuk.Ordan gelen bilgileri karşılığına denk gelecek şekilde dolduruyoruz.Yani Ip adresi ne ilk penceredeki ip adresi gibi.Bilgileri doldurduktan sonra alt kısımda “Aşağıdaki dns sunucu adreslerini kullan” seçiyoruz ve aynen bu bilgileri giriyoruz
“10.0.0.3” Eğer bu dns olmazsa ilk penceredeki varsayılan ağ geçidi bilgisinin en sonundaki sayıyı bir artırarak dns olarak giriyoruz.Mesela ağ geçidi bilgisi bilgisi “x.x.x.5” şeklindeyse biz dns yi “x.x.x.6” şeklinde girecez.Artık ayarlarımız tamamdır.Umarım yararlı bilgi olur.Herkese kolay gelsin
http://hakkarimforum.eniyiforum.net
ZıplayanCeset
Rütbeli
Rütbeli
ZıplayanCeset

MesajKonu: Geri: Bir bilgisayar cift ethernet kart takmak   Bir bilgisayar cift ethernet kart takmak Icon_minitimeC.tesi Ara. 05, 2009 10:36 am

tşk Cool
HaSaN
Binbasi
Binbasi

MesajKonu: Geri: Bir bilgisayar cift ethernet kart takmak   Bir bilgisayar cift ethernet kart takmak Icon_minitimePaz Ara. 06, 2009 6:08 pm

Paylasim için Teşekuler Cool
IiIxJ3aJ2oNxIiI
Üst Kullanıcı
Üst Kullanıcı
IiIxJ3aJ2oNxIiI

MesajKonu: Geri: Bir bilgisayar cift ethernet kart takmak   Bir bilgisayar cift ethernet kart takmak Icon_minitimePtsi Ara. 07, 2009 3:24 pm

paylaşım için tesekürler
http://www.mardinliyiz.org

Bir bilgisayar cift ethernet kart takmak
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Bİlgİsayar VİrÜslerİ Ve Korunma YÖntemlerİ
» Bilgisayar ve Kadın..
» Bilgisayar Ağlarının Yapısı
» Bilgisayar eğitim videoları
» Bilgisayar Programlama (Algoritma 2 C++ ile)