Konu: Bir bilgisayar cift ethernet kart takmak Cuma Ekim 16, 2009 8:43 am
Merhaba arkadaşlar.Öncelikle masaüstü bilgiyarımıza ayrı bir Ethernet kartı daha takmamız gerekir.Taktığımız Ethernet kartın driverini indirmemiz gerekir.Genelde Ethernet kartı üzerinde yazar. Google a modelin adını + “driver” yazın driverlar listelenir.Herhangi bi yerden indirdikten sonra masaüstüne kaydedip kurulumunu yapın.Gelelim tanıtım işlemine.
1.adım --Başlat tuşu(sol altta) + Çalıştır açın.Buraya “cmd” yazın.Siyah bir ekran gelecek.Buraya da “ipconfig” yazın.Ekrana ip adres,alt ağ maskesi,varsayılan ağ geçidi bilgileri listelenecek.Bu pencere şimdilik açık dursun.
2.adım- Başlat tuşu + Ayarlar +Ağ bağlantıları veya Başlat tuşu + Ağ bağlantıları 2sinden biri olacak.Ağ bağlantılarını tıklıyoruz.Eğer gelen ekranda “Yerel Ağ Bağlantısı ” şeklinde bağlantı ikonları yoksa sol menuden “ağ bağlatılarını görüntüle” ye tıklayın.Gelen ekranda 2 tane bağlantı olacak.Yani 1 tane sizin Ethernet kartının ağı diğeri de yeni taktığınız Ethernet kartının bağlatısı olacaktır.Yeni tanımladığımız Ethernet kartının bağlantısına yani “Yerel Ağ Bağlantısı2”(muhtemelen sonunda 2 yazar) ikonuna sağ tıklayıp özellikler diyoruz.Gelen pencerede en altta “Internet iletişim Kuralları(TCP/IP)” yazan yere tıklıyoruz.Yeni gelen pencerede “Aşağıdaki ip adresini kullan” seçiyoruz.Bilgileri şu şekilde dolduracaz.1.adım hani bir pencere açık tutmuştuk.Ordan gelen bilgileri karşılığına denk gelecek şekilde dolduruyoruz.Yani Ip adresi ne ilk penceredeki ip adresi gibi.Bilgileri doldurduktan sonra alt kısımda “Aşağıdaki dns sunucu adreslerini kullan” seçiyoruz ve aynen bu bilgileri giriyoruz “10.0.0.3” Eğer bu dns olmazsa ilk penceredeki varsayılan ağ geçidi bilgisinin en sonundaki sayıyı bir artırarak dns olarak giriyoruz.Mesela ağ geçidi bilgisi bilgisi “x.x.x.5” şeklindeyse biz dns yi “x.x.x.6” şeklinde girecez.Artık ayarlarımız tamamdır.Umarım yararlı bilgi olur.Herkese kolay gelsin
ZıplayanCeset Rütbeli
Mesaj Sayısı : 244 Points : 253 Kayıt tarihi : 07/11/09 Yaş : 33 Nerden : Diyarbakır
Konu: Geri: Bir bilgisayar cift ethernet kart takmak C.tesi Ara. 05, 2009 10:36 am
tşk
HaSaN Binbasi
Konu: Geri: Bir bilgisayar cift ethernet kart takmak Paz Ara. 06, 2009 6:08 pm
Paylasim için Teşekuler
IiIxJ3aJ2oNxIiI Üst Kullanıcı
Mesaj Sayısı : 528 Points : 1158 Kayıt tarihi : 06/12/09 Yaş : 41 Nerden : http://www.mardinliyiz.org
Konu: Geri: Bir bilgisayar cift ethernet kart takmak Ptsi Ara. 07, 2009 3:24 pm