HakkarimForum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HakkarimForum

AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
En son konular
» Toshiba Satalitte Psl33E xp driver indir
Vistada Hdd bölümleme ve birleştirme Icon_minitimeÇarş. Ocak 18, 2012 5:36 pm tarafından appleleopar

» Bilgisayar Mimarisi 4.sınıf dersi
Vistada Hdd bölümleme ve birleştirme Icon_minitimeÇarş. Eyl. 07, 2011 12:23 pm tarafından maviakar

» Olasılık ve İstatistik
Vistada Hdd bölümleme ve birleştirme Icon_minitimePaz Mart 20, 2011 9:22 am tarafından coderfff

» Bilgisayar organizasyonu ve mantık devreler(2.sınıf)
Vistada Hdd bölümleme ve birleştirme Icon_minitimeÇarş. Mart 02, 2011 5:15 pm tarafından dervis_06

» vakit tmam seni terkediyorum..
Vistada Hdd bölümleme ve birleştirme Icon_minitimePtsi Şub. 21, 2011 2:19 am tarafından XxezzaLe

» Can çiçeği(m)sin... icimdeki
Vistada Hdd bölümleme ve birleştirme Icon_minitimeC.tesi Şub. 19, 2011 12:38 am tarafından XxezzaLe

» hersey sende gizli
Vistada Hdd bölümleme ve birleştirme Icon_minitimePerş. Şub. 17, 2011 1:03 am tarafından XxezzaLe

» senı sevıyorum ANLADIM
Vistada Hdd bölümleme ve birleştirme Icon_minitimePerş. Şub. 17, 2011 12:57 am tarafından XxezzaLe

» yagmuru sevdim
Vistada Hdd bölümleme ve birleştirme Icon_minitimePerş. Şub. 17, 2011 12:33 am tarafından XxezzaLe

En iyi yollayıcılar
XxezzaLe
Vistada Hdd bölümleme ve birleştirme Poll_leftVistada Hdd bölümleme ve birleştirme Poll_centerVistada Hdd bölümleme ve birleştirme Poll_right 
IiIxJ3aJ2oNxIiI
Vistada Hdd bölümleme ve birleştirme Poll_leftVistada Hdd bölümleme ve birleştirme Poll_centerVistada Hdd bölümleme ve birleştirme Poll_right 
PaRem
ZıplayanCeset
Admin
HaSaN
Duygu
KanKi
iSHeK
.SERVAN

Vistada Hdd bölümleme ve birleştirme

YazarMesaj
PaRem
Admin
Admin
PaRem

Vistada Hdd bölümleme ve birleştirme Empty
MesajKonu: Vistada Hdd bölümleme ve birleştirme   Vistada Hdd bölümleme ve birleştirme Icon_minitimePtsi Ara. 07, 2009 3:38 pm

Vistada Hdd bölümleme ve birleştirme resimli anlatım.
Bilindiği gibi Xp de hdd bölümleme sistem kurulan diskin haricinde bölüm varsa onlar üzerinde bölümleme yada birleştirme yapılabilmekte idi.Sistem kurulu hdd bölümünde (sistem çalışırken)ise buna imkan verilmiyordu bunun için harici programlar kullanıyorduk.
Fakat Vista buna imkan saglıyor sistem bölümünde ve haricinde müdahaleye imkan verilmiş.Şimdi bunun nasıl yapıldığını resimli olarak inceleyelim.

Hdd bölümleme parçalama

Önce disk yönetmini açalım.Masaüstünde bilgisayarımın üzerinde sag tık/yöneten

Vistada Hdd bölümleme ve birleştirme Ynetcy3

İzin vererek devam edelim.Bilgisayar yönetiminden disk yönetimi ve oradan da hdd mizin üzerinde(CVistada Hdd bölümleme ve birleştirme Smile sag tık birimi küçült.

Vistada Hdd bölümleme ve birleştirme Blmejo4

Burada oluşturulacak hdd bölümünün boyutunu giriyoruz buradaki değerler mb dir sonra küçülte basıyoruz.

Vistada Hdd bölümleme ve birleştirme 1blmeby8

Biçimlenmemiş Yeni bölümümüz oluştu bu bölüm üzerinde sag tık yeni basit birim oluşturuyoruz.

Vistada Hdd bölümleme ve birleştirme 2blmekw3

Birim oluşturma sihirbazı ile devam ediyoruz.

Vistada Hdd bölümleme ve birleştirme 3blmeqb9

Boyut belirlemede eğer bu bölümüde parçalamak istemiyorsak degeri değiştirmiyoruz.

Vistada Hdd bölümleme ve birleştirme 4blmeze2

Sürücü harfi ve yolu atama

Vistada Hdd bölümleme ve birleştirme 5blmean1

Bölümü biçimlendirme

Vistada Hdd bölümleme ve birleştirme 6blmeyx6

Ve son yeni bölümümüz oluştu

Vistada Hdd bölümleme ve birleştirme 7blmesonja2

Vistada Hdd bölümleme ve birleştirme Soncustomqr8

Vistada Hdd bölümleme ve birleştirme
1 sayfadaki 1 sayfası