HakkarimForum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HakkarimForum

AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
En son konular
» Toshiba Satalitte Psl33E xp driver indir
Bir Afrika Atasözü Icon_minitimeÇarş. Ocak 18, 2012 5:36 pm tarafından appleleopar

» Bilgisayar Mimarisi 4.sınıf dersi
Bir Afrika Atasözü Icon_minitimeÇarş. Eyl. 07, 2011 12:23 pm tarafından maviakar

» Olasılık ve İstatistik
Bir Afrika Atasözü Icon_minitimePaz Mart 20, 2011 9:22 am tarafından coderfff

» Bilgisayar organizasyonu ve mantık devreler(2.sınıf)
Bir Afrika Atasözü Icon_minitimeÇarş. Mart 02, 2011 5:15 pm tarafından dervis_06

» vakit tmam seni terkediyorum..
Bir Afrika Atasözü Icon_minitimePtsi Şub. 21, 2011 2:19 am tarafından XxezzaLe

» Can çiçeği(m)sin... icimdeki
Bir Afrika Atasözü Icon_minitimeC.tesi Şub. 19, 2011 12:38 am tarafından XxezzaLe

» hersey sende gizli
Bir Afrika Atasözü Icon_minitimePerş. Şub. 17, 2011 1:03 am tarafından XxezzaLe

» senı sevıyorum ANLADIM
Bir Afrika Atasözü Icon_minitimePerş. Şub. 17, 2011 12:57 am tarafından XxezzaLe

» yagmuru sevdim
Bir Afrika Atasözü Icon_minitimePerş. Şub. 17, 2011 12:33 am tarafından XxezzaLe

En iyi yollayıcılar
XxezzaLe
Bir Afrika Atasözü Poll_leftBir Afrika Atasözü Poll_centerBir Afrika Atasözü Poll_right 
IiIxJ3aJ2oNxIiI
Bir Afrika Atasözü Poll_leftBir Afrika Atasözü Poll_centerBir Afrika Atasözü Poll_right 
PaRem
ZıplayanCeset
Admin
HaSaN
Duygu
KanKi
iSHeK
.SERVAN

Bir Afrika Atasözü

YazarMesaj
XxezzaLe
Üst Kullanıcı
Üst Kullanıcı
XxezzaLe

Bir Afrika Atasözü Empty
MesajKonu: Bir Afrika Atasözü   Bir Afrika Atasözü Icon_minitimeÇarş. Ara. 22, 2010 11:39 pm

Bir afrika atasözü
Her Sabah bir ceylan uyanır afrika’da, kafasında tek bir düşünce vardır; en hızlı koşan aslandan daha hızlı koşabilmek. Yoksa aslana yem olacaktır.
Her sabah bir aslan uyanır afrika’da, kafasında tek bir düşünce vardır; en yavaş koşan ceylandan daha hızlı koşabilmek. Yoksa açlıktan ölecektir.
İster aslan olun, ister ceylan olun hiç önemi yok. Yeter ki güneş doğduğunda koşuyor olmanız gerektiğini, hem de bir önceki günden daha hızlı koşuyor olmanız gerektiğini bilin.
‘Yaşam’ adlı koşuyu ne kadar güzel anlatmış afrika atasözü, bir önceki günden daha hızlı koşmak gerekmektedir. Çünkü eğer aslansanız ve en yavaş koşan ceylanı bir önceki gün yakalamışsanız ve bugün bir ceylan yakalamak niyetindeyseniz, artık bilmelisiniz ki en yavaş ceylan sizden daha hızlıdır.
O halde düne göre hızınızı arttırmanız gerekmektedir. Yok eğer ceylansanız ve henüz aslana yem olmamışsanız, hızınızı düne göre mutlaka arttırmalısınız. Çünkü sıra size gelmiş olabilir.
Yani... Hayat koşusunda devam edebilmenin tek koşulu var... Dünden daha hızlı olabilmek... Bakın bakalım şimdi kendi kendinize... Ondan, şundan, bundan değil ‘dünden’ hızlı mısınız?

Bir Afrika Atasözü
1 sayfadaki 1 sayfası